skip to Main Content

Gyógyszer Hamisítványok – Honnan rendeljünk és honnan ne?

Mára már hazánkban is nagyban elszaporodtak a vizuálisan tökéletesen megegyező gyógyszer utánzatok. Ezek a piaci árnál olcsóbban kínált utánzatok jobb esetben hatóanyag nélküliek, rosszabb esetben pedig az egészségére is károsak lehetnek.

Most leírjuk Önnek, hogy miként tudja megállapítani, hogy honnan nem szabad rendelnie, vásárolnia.

Utánvételes fizetési lehetőség

Sok külföldi, angol nyelvű, de magyarra lefordított weboldal esetében kizárólag előre utalással lehet fizetni. Ezek olyan csaló oldalak, amelyek bezsebelik a hasznot, majd a terméket nem küldik ki. Általában előreutalással, bankkártyával kell fizetni itt és euróban vagy dollárban van megadva az ár.

Cégtől rendeljen

Csakis olyan webáruházból rendeljen, amelyet hazai vagy külföldi vállalkozás működtet. Ezt onnan tudja meg, hogy a Kapcsolat vagy Elérhetőség menüpontjában megtalálja a cég adatait. Hazai vagy külföldi vállalkozás során is meg kell találnia a cég nevét, adószámát, cégjegyzékszámát, székhelyének címét. Amennyiben ez nincs meg, úgy onnan ne rendeljen semmit, mert valószínűleg egy gyógyszerhamisító magánszemély szépen megkreált weboldala, ahonnan csak utánzatot fog kapni.

Ne vegyen ezen helyekről

Ne vegyen apróhirdetési oldalakról, piacokról, újsághirdetésekből vagy edzőtermekből, mert ezek a személyek, akik ezt próbálják eladni, ők biztosan a feketepiaci hamisítványt kapják meg, amelyet Önnek adnak el. Kizárólag cégek vásárolhatnak a gyógyszergyártótól gyógyszereket, magánszemélyek és egyszerű emberektől csak feketepiaci utánzatokat fog kapni.

Nézze meg a véleményeket

Nézze meg a véleményeket az interneten olyan fórumokon, ahol NEM árulnak semmilyen ehhez hasonló termékeket. Az őszinte és kendőzetlen érdekektől mentes vélemények és tapasztalatok közül Ön is el tudja dönteni, hogy egy forgalmazóról jó vagy rossz vélemények terjednek. Írja be a keresőbe a termék nevét és a vélemények szót. Ha valahol több rossz véleményt talál akkor valószínűleg Ön sem fog jobban járni, ezt érdemes kerülni.

Domain név

A webáruház domain neve nagyban elárulja a célt. A .cc, .to, .org, .biz és egyéb cifra rejtett domain név végződések arra vannak kihegyezve, hogy ne tudják őket megtalálni és a hatóságok azt ne tudják megszüntetni (pl.: a .cc végződés a Kókusz szigeteken bejegyzett domain név végződés). Ha ilyen domain név végződéseket lát akkor azt messziről kerülje el. A preferált domain név végződések az a .hu és a .com

A kora délutánig leadott megrendeléseketBudapesten belül MÉG AZNAP kiszállítjuk

vidékre pedig országosan 1-2 nap alatt teljesen diszkrét nem átlátszó csomagolásban küldjük. A termékekre pénzvisszafizetési garanciát vállalunk minden esetben!